امروز : سه شنبه ۲۷ شهريور ماه ۱۴۰۳
مایکروسافت چگونه حکمرانی دنیای کامپیوترهای شخصی را در اختیار گرفت؟
چیزی تا هفتم مرداد ماه باقی نمانده و مایکروسافت بالاخره در این تاریخ ویندوز ۱۰ را عرضه میکند؛ از همین رو شاید بهتر باشد که نگاهی کوتاه داشته باشیم به تاریخچه شرکتی که صنعت کامپیوتر دنیا را برای همیشه تغییر داد.
در ادامه تعدادی عکس را از تیم مایکروسافت و سیستم عامل مبتکرانه آن در اختیارتان قرار خواهیم داد و از دوران فعالیت گیتس و آلن در Albuquerque گرفته تا استعفای گیتس از سمت مدیر عاملی مایکروسافت و به طور خلاصه کلیه اتفاقات رخ داده در ۲۵ سال نخست از آغاز به کار این شرکت را از نظر میگذرانیم.
تولد مایکروسافت
شرکت مایکروسافت در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۵۴ شمسی در Albuquerque نیو مکزیکو تاسیس شد. بنیانگذاران این شرکت پل آلن دانشجوی دانشگاه ایالتی واشنگتن و بیل گیتس دانشجوی دانشگاه هاروارد بودند که دوستی شان از سال های کودکی آغاز شده بود و هر دو تحصیلات خود در دانشگاه را نیمه تمام رها کرده و به سراغ علاقه شان یعنی کامپیوتر رفتند.
در جستجوی جایی برای کار کردن
این ساختمان متروکه نخستین دفتر اصلی مایکروسافت در Albuquerque بود. آنها از سال ۱۹۷۵ میلادی تا ۱۹۷۹ را در این ساختمان سپری کردند و چون افراد متخصص حاضر نمیشدند برای کار کردن به نیومکزیکو مهاجرت کنند، تصمیم گرفتند که به منطقه Bellevue در واشنگتن نقل مکان نمایند.
نکته جالب این است که مایکروسافت در اصل اولین شرکت تاسیس شده توسط این دو نفر نبود و نخستین همکاری مشترک گیتس و آلن Traf-O-Data نام داشت که در سال ۱۹۷۲ میلادی ساخته شد؛ کامپیوتری که اطلاعات را از کانترهای ترافیکی سطح شهر دریافت میکرد و آنها را در اختیار مهندسان ترافیک قرار میداد. این همکاری با موفقیت زیادی روبرو نشد اما مسیر را برای شکل گیری مایکروسافت هموار کرد.
نخستین محصول مایکروسافت
نخستین محصول مایکروسافت نسخهای از زبان برنامه نویسی بیسیک بود که برای «ریزکامپیوتر» Altair 8800 ارائه گردید که در سال ۱۹۷۵ میلادی وارد بازار شد و در واقع یکی از نخستین نسخه های دستگاهی به شمار میرفت که این روزها تحت عنوان کامپیوتر شخصی یا PC از آن یاد میشود. آلن و گیتس ایده ساخت این دستگاه را پس از مطالعه در مورد آن در مجله Popular Mechanics گرفتند.
داستان عکس های بازداشت بیل گیتس
مایکروسافت فعالیت خود در بازار بیسیک را برای مدتی ادامه داد و رشدی آرام اما مستمر را تجربه کرد. در همین دوران (حدودا سال ۱۹۷۷) بود که گیتس به خاطر یک خلاف کوچک در حین رانندگی دستگیر شد و این عکسها نیز به همین جریان مرتبط میشوند.
رشد شرکت
تا سال ۱۹۷۸ میلادی، شمار کارکنان مایکروسافت از یازده نفر فراتر نرفت. عکسی که در بالا میبینید با این توضیح دست به دست میشد که «آیا در این شرکت سرمایه گذاری میکردید؟» علت هم روشن است، صرفا به چهره های این افراد نگاه کنید!
MS-DOS
در سال ۱۹۸۰ و در حالی که هنوز مدت زمان زیادی از نقل مکان مایکروسافت به واشنگتن نگذشته بود، IBM به فردی نیاز داشت که بتواند یک سیستم عامل را برای کامپیوتر شخصی آتی اش طراحی کند. در این لحظه بود که مایکروسافت با MS-DOS (برگرفته از عبارت Microsoft Disk Operating System) قدم به میدان گذاشت.
جالب است بدانید که مایکروسافت خودش ام اس داس را توسعه نداده بود و در عوض مجوز آن را از یک تولید کننده کامپیوتر به نام Seattle Computer Works خریداری کرده بود. در هر صورت کامپیوتر شخصی IBM ساخته شد که بر بازار حکم براند و مایکروسافت نیز سیستم عامل مورد نیاز آن را تامین میکرد.
ملحق شدن بالمر به تیم
در سال ۱۹۸۰ میلادی یک اتفاق مهم دیگر نیز برای مایکروسافت رخ داد: بیل گیتس یکی از هم کلاسی های سابق خود در هاروارد به نام استیو بالمر را به استخدام درآورد. این استخدام بعدها اهمیت بالایی پیدا میکند. در سال ۱۹۸۳ میلادی، آلن به خاطر ابتلا به لنفوم هوچکین (گونهای از سرطان خون) مایکروسافت را ترک کرد.
عرضه عمومی سهام شرکت
در سال ۱۹۸۶ میلادی و درست هم زمان با جدی گرفته شدن مایکروسافت از سوی دنیای تکنولوژی و رسانه ها، سهام این شرکت به صورت عمومی عرضه شد که این اتفاق حداقل ۳۵۰ میلیون دلار را برای بیل گیتس به ارمغان آورد.
ویندوز ۱٫۰
در سال ۱۹۸۵ میلادی، یعنی کمی پیش از عرضه سهام مایکروسافت به صورت عمومی، این شرکت ویندوز ۱٫۰ را عرضه کرد. این نسخه از ویندوز در اصل به عنوان نوعی اینترفیس گرافیکی برای MS-DOS عرضه شد تا استفاده کاربران از آن را راحت تر کند.
سود مایکروسافت برای نخستین بار میلیاردی میشود
در سال ۱۹۸۷ میلادی، ویندوز ۲٫۰ عرضه گردید که نسبت به نسخه اولیه خود تغییرات اندکی در آن اعمال شده بود اما هنوز هم بهترین نسخه از راه نرسیده بود: ویندوز ۳٫۰ همان سیستم عاملی بود که میتوانست نام مایکروسافت را به خانهها وارد نماید. در سال ۱۹۹۰ میلادی، مایکروسافت نامش را به عنوان نخستین شرکت نرم افزاری که فروش سالانهای برابر با یک میلیارد دلار داشته به ثبت رساند.
Minesweeper و Solitaire
نسخه ۳٫۱ ویندوز دو سال بعد از ویندوز ۳٫۰ یعنی در سال ۱۹۹۰ میلادی ارائه گردید و ظرف دو سال نخست از عرضه اش، دو میلیون نسخه از آن به فروش رفت. ویندوز ۳٫۰ همچنین عرصه ظهور نخستین بازی های کلاسیک ویندوز چون Minesweeper و Solitaire بود.
آفیس مایکروسافت وارد بازار شد
ویندوز ۳٫۰ تنها محصول ارائه شده مایکروسافت در سال ۱۹۹۰ میلادی نبود: نخستین نسخه از آفیس مایکروسافت نیز حدودا در همان زمان عرضه گردید و این اولین باری بود که ورد، پاور پوینت و اکسل به دنیا معرفی گردیدند و سلسلهای به راه افتاد که پادشاهی آن تا ۲۶ سال به طول انجامید.
سال های طلایی و رقابت گیتس و جابز
در این برهه مایکروسافت سلطان بلامنازع کامپیوترهای شخصی بود. IBM استانداردهای لازم برای سازگاری PCها را تعریف کرده بود و ویندوز مایکروسافت روی تمامی آنها اجرا میشد.
تنها رقابت با اپل وجود داشت که سری کامپیوترهای مکینتاش آن اگرچه جمع اندکی از کاربران را با خود همراه کرده اما توانسته بود وفاداری آنها را به خود جلب نماید. گیتس و جابز در ادامه به دوستانی خوب برای هم بدل گردیدند اما در آن زمان رقبای کاری جدی هم مجسوب می شدند.
ویندوز ۹۵
این نسخه از ویندوز بهبودی قابل توجه برای سیستم عامل مایکروسافت محسوب میشد و تا پیش از رونمایی آن یعنی در تاریخ ۲۴ اوت ۱۹۹۵ میلادی جنجال های خبری زیادی در رابطه با آن بر پا شد و جالب است بدانید که برخی از مردم حتی برای بزرگداشت ویندوز ۹۵ مهمانی برگزاری میکردند.
در تیزرهای تبلیغاتی تهیه شده برای این سیستم عامل و البته دکمه استارت آن که بعد تحولی عظیم را برپا کرد، از آهنگ «Start Me Up» گروه موسیقی Rolling Stones استفاده شد.
موج اینترنت
گیتس در یادداشتی تحت عنوان «موج اینترنت» که برای کارکنانش نوشته بود از اینترنت تحت عنوان منبع عظیم تغییرات در بازار یاد کرده بود و ویندوز ۹۵ را نیز دروازه باشکوه برای ورود به این بازار خوانده بود.
ویندوز ۹۵ حاوی یک نسخه آزمایشی از Microsoft Network بود که نوعی سرویس اینترنتی و رقیبی جدی برای شرکت AOL به شمار میرفت. مرورگر اینترنت اکسپلورر مایکروسافت نیز بعدها در آپدیتی که برای ویندوز ۹۵ ارائه گردید به این نسخه از ویندوز اضافه شد.
پرونده های حقوقی
طرح های جالب . جدید مایکروسافت در حوزه اینترنت دردسرهای بزرگی را در سال ۱۹۹۸ میلادی برای این شرکت به وجود آورد؛ برای نمونه وزارت دادگستری آمریکا پروندهای را علیه این شرکت گشود و در آن مدعی شد که مایکروسافت با گنجاندن یک مرورگر اینترنتی و همچنین ISP در ویندوز ۹۵ سعی در ایجاد نوعی انحصار دارد.
سرانجام گیتس مجبور شد که بخشی از کدهای خود را در اختیار توسعه دهندگان سوم شخص قرار دهد و امکان دستیابی دیگران به اطلاعاتش را فراهم نماید.
بالمر به سمت ریاست مایکروسافت منصوب میشود
در سال ۱۹۹۸ میلادی دو اتفاق مهم رخ داد: مایکروسافت ویندوز ۹۵ را عرضه کرد و آپدیتی کوچک را برای آن عرضه نمود که امکانات این سیستم عامل در حوزه اینترنت را افزایش میداد و دوم اینکه استیو بالمر (همکلاسی قدیمی گیتس) به سمت ریاست مایکروسافت منصوب گردید.
MSNBC و کوچک شدن ویندوز
در اواخر دهه ۹۰ میلادی، مایکروسافت فعالیت هایش را در حوزه های گوناگون توسعه داد. در سال ۱۹۹۶، این شرکت با همراهی NBC یک شبکه خبری مشترک به نام MSNBC را راه اندازی کرد که تا امروز به فعالیت های خود ادامه داده است. این شرکت همچنین ویندوز CE را عرضه کرد؛ نسخهای از ویندوز که برای دستیارهای دیجیتالی شخصی و دیگر کامپیوترهای کوچک ساخته شده بود (بیش از یک دهه قبل از عرضه آیفون).
بالمر به سمت مدیر عاملی منصوب شد
در ۱۳ ژانویه سال ۲۰۰۰، گیتس سمت مدیرعاملی را به بالمر سپرد و در عوض تحت عنوان شغلی «معمار ارشد نرم افزاری» به فعالیت خود ادامه داد.
دوران بالمر
بالمر بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ میلادی بر صندلی مدیر عاملی این شرکت تکیه زد و در این دوران تغییرات زیادی را در بازار احساس نمود که از آن جمله میتوان به شکوفایی مجدد اپل، ظهور گوگل و سقوط کامپیوترهای شخصی اشاره نمود که همگی تاثیری قابل توجه را بر فعالیت های این شرکت گذاشتند.
نمایش بهتر در موبایل و تبلت
یک نسخه بهینه شده از وب سایت شما برای گوشی های هوشمند
طراحی وب سایت
مطابق با استانداردهای جهانی
طراحی وب سایت خیره کننده
سفارشی سازی آسان، بدون نیاز به مهارت کدنویسی
کلیهی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به گروه طراحی وب سایت TNP میباشد
Administratorتست0987654321تبریز - فروشگاه تستیtnp-co.irtnp-co.ir - فدح-زخ.هق - صصص.فدح-زخ.هق